Kuře Florida - recept cpt. Cooka
1 porce:  1/4  kuřete, sůl, mletý pepř, 1/2  vejce, 2 dkg másla, 2 dkg strouhanky, 5 dkg cibule, olej na smažení cibule, 5 cl vaječného těstíčka (vejce, mléko, hladká mouka, sůl), 10 dkg banánů, řeřicha nebo zelená petržel, 3 dkg bramborové slámy, 5 dkg šťávy z telecí pečeně, 2 cl portského vína, máslo na smažení a pokapání kuřete
Menší zmasilé kuře se vykuchá, opláchne, rozčtvrtí a jednotlivé čtvrtky se vykostí. Pak se osolí, opepří, obalí v rozšlehaném vejci, rozehřátém másle a jemné bílé strouhance. Obalené čtvrtky se vloží do rozpuštěného másla a smaží se asi 15-20 minut. Oloupaná cibule se nakrájí na kroužky o síle 3-5 mm, ponoří se do vaječného těstíčka a usmaží se na horkém oleji. Oloupané banány se nakrájejí na silnější plátky a krátce se opečou na másle. Usmažené kuře se položí do středu talíře, lehce se podlije portskou omáčkou, obloží střídavě smaženou cibulí, opečenými banány a ozdobí řeřichou nebo zelenou petrželí a trochou smažené bramborové slámy. Kuře a cibule se nakonec pokapou rozpuštěným máslem.
Příprava portské omáčky: Silná hustší šťáva z telecí pečeně (nemastná) se ochutí portským vínem a krátce, mírně se povaří.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka