Kuře Guatemala - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 2 lžíce oleje, 1  cibule, 2 stroužky česneku, 25 dkg ananasu nakrájeného na kousky (i z konzervy), 1 dl sherry, 2 lžíce octa, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, 2  rajčata, sůl, mletý pepř, rýže
Rozporcované kuře opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách do hněda. Kuře vyndáme a držíme v teple. Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a opečeme do zlatova. Kuře vrátíme na pánev, smícháme všechny ostatní přísady mimo rajčat a rýže a směs nalijeme na kuře. Přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum, pánev přikryjeme pokličkou a 20 minut dusíme. Přidáme na kostky nasekaná rajčata a vaříme odkryté dalších 20 minut. Podáváme s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka