cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Žitné tagliatelle z divočáka
(Tagliatelle di segale)

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)

Lososové karbenátky se sumahem

Gratinované kapustičky s pórkem

Salát z pečené dýně a čočky s fetou a jogurtovým dresinkem

Gratinované kuře na paprikách se žampiony
(Gratin de poulet aux poivrons et champignons)

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu

Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg jedlých kaštanů, 40 dkg salátu mesclun, 8 plátků uzeného lososa, 20 dkg šlehačky, 6 snítek kopru, vinaigrette, 6 plátků domácího chleba, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kaštany nařízněte ostrým nožem do kříže. Blanšírujte je 15 minut ve vroucí vodě. Osušte je a vyloupejte. Znovu je vařte 15 minut ve vroucí osolené vodě a poté je slijte. Část si nechte na ozdobu a ostatní propasírujte přes mlýnek na kaši. Ponechte si čtvrtinu tenkých plátků lososa a zbylé nakrájejte nadrobno. Salát omyjte a osušte. Šlehačku vyšlehejte, osolte a opepřete. Kaštanové pyré vmíchejte do nakrájeného lososa, pak opatrně přidejte šlehačku a polovinu nadrobno nasekaných snítek kopru. Chlaďte v lednici alespoň dvě hodiny. Na každý talíř dejte trochu salátu a pokapejte ho zálivkou. Navrch položte několik lžic kaštanové pěny s uzeným lososem. Ozdobte proužky uzeného lososa, celými kaštany a koprem. Podávejte s plátky farmářského chleba.
vloženo 09.11.2022    zobrazeno 386x    verze pro tisk

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Sekaná z vepřového s jablky

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)