cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkvový hummus

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  715 dkg mrkve, 6 dkg tahini, 2 dkg olivového oleje, 10 g jablečného octa, sůl, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev oloupejte, omyjte, nakrájejte na kousky a povařte 30-40 minut ve vroucí vodě, dokud nebude hodně měkká. Sceďte ji a osušte na papírové utěrce. Rozmixujte ponorným mixérem, přičemž nejprve přilijte tahini pastu, poté olej a nakonec ocet. Výsledkem by měl být měkký, nadýchaný krém. Přidejte sůl a podle chuti okořeňte mletým kmínem. Před podáváním nechte v chladničce alespoň 2 hodiny odležet.
vloženo 25.09.2025    zobrazeno 100x    verze pro tisk

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)