cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelená polévka s burratou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg brokolice, 20 dkg špenátu, 1.15 l zeleninového vývaru, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 3 snítky máty peprné, 40 dkg burraty, 15 cl olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu očistěte, růžičky brokolice oddělte a stonek oloupejte a nakrájejte na kousky. Odložte si několik špenátových listů a růžičku brokolice na ozdobu. Oloupejte cibuli a stroužky česneku, cibuli nakrájejte a stroužky česneku prolisujte. V hrnci rozehřejte olej, cibuli a česnek na něm osmahněte, asi 5 minut Podle chuti okořeňte. Přidejte brokolici a na mírném ohni ji přikrytou za občasného míchání poduste 15 minut. Přilijte vývar, přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte ještě 10 minut. Přidejte špenát a promíchejte. Vypněte oheň. Přidejte lístky máty. Rozmixujte dohladka a ochutnejte, případně dosole a opepřete. Polévku servírujte a do každé misky nebo talíře přidejte kousek burraty. Ozdobte špenátem a brokolicí, přidejte kapku olivového oleje. Můžete přidat trochu citronové kůry a polévku doplnit chlebovými tyčinkami grissini.
vloženo 08.08.2025    zobrazeno 191x    verze pro tisk

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)