cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelená polévka s burratou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg brokolice, 20 dkg špenátu, 1.15 l zeleninového vývaru, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 3 snítky máty peprné, 40 dkg burraty, 15 cl olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu očistěte, růžičky brokolice oddělte a stonek oloupejte a nakrájejte na kousky. Odložte si několik špenátových listů a růžičku brokolice na ozdobu. Oloupejte cibuli a stroužky česneku, cibuli nakrájejte a stroužky česneku prolisujte. V hrnci rozehřejte olej, cibuli a česnek na něm osmahněte, asi 5 minut Podle chuti okořeňte. Přidejte brokolici a na mírném ohni ji přikrytou za občasného míchání poduste 15 minut. Přilijte vývar, přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte ještě 10 minut. Přidejte špenát a promíchejte. Vypněte oheň. Přidejte lístky máty. Rozmixujte dohladka a ochutnejte, případně dosole a opepřete. Polévku servírujte a do každé misky nebo talíře přidejte kousek burraty. Ozdobte špenátem a brokolicí, přidejte kapku olivového oleje. Můžete přidat trochu citronové kůry a polévku doplnit chlebovými tyčinkami grissini.
vloženo 08.08.2025    zobrazeno 89x    verze pro tisk

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)

Kuře s vanilkou a medem
(Poulet a la vanille et au miel)

Pečený hejk puttanesca

Zapékané zelí s hovězím a sýrem
(Casserole de chou, boeuf et fromage)

Parmentier z trhaného kuřecího

Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert
(Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert)

Polévka z fazolek s klobáskou
(Zuppa di fagiolini)

Zapečená brokolice s těstovinami a sýrem

Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

Lasagne s ricottou a špenátem
(Lasagne ricotta e spinaci)

Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

Pečená dýně s modrým sýrem
(Potimarron au bleu)

Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

Jehněčí guláš s nadýchanými knedlíky
(Lamb stew with fluffy rosemary & cheddar dumplings)

Hráškové kačori
(Manju's kachori)