cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Dhal se špenátem, batáty a čočkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkvová polévka s mandlemi

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  60 dkg mrkve, 2  cibule, 3 stroužky česneku, 3 stonky citronové trávy, 2 dkg čerstvého zázvoru, 6 dkg bílé miso pasty, 9 dkg mandlové pasty, 1.2 l zeleninového vývaru, 6 dkg mandlí, 1/2 lžička sezamových semínek, 2 lžíce mořských řas ve vločkách, 15 lžic oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte a oloupejte zeleninu. Nakrájejte cibule na plátky, mrkev na kolečka a zázvor na tenké plátky. Prolisujte česnek. Rozřízněte stonky citronové trávy napůl a poklepejte je válečkem, aby se uvolnila jejich vůně. Na pánvi opražte mandle do zlatova, asi 5 minut.

www.tacos.cz Rozehřejte olej v hrnci. Přidejte veškerou zeleninu, česnek, zázvor a citronovou trávu. Osolte, opepřete, přikryjte a nechte dusit na mírném ohni 15 minut. Občas zamíchejte. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, snižte oheň a vařte 20 minut, dokud není mrkev měkká.

www.tacos.cz Po této době vyndejte citronovou trávu, přidejte miso pastu a mandlovou pastu a vše jemně rozmixujte. Ochutnávejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte polévku posypanou hrubě nakrájenými opraženými mandlemi, černým sezamem a vločkami mořských řas.

vloženo 11.08.2025    zobrazeno 80x    verze pro tisk

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)

Kuře s vanilkou a medem
(Poulet a la vanille et au miel)

Pečený hejk puttanesca

Zapékané zelí s hovězím a sýrem
(Casserole de chou, boeuf et fromage)

Parmentier z trhaného kuřecího

Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert
(Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert)

Polévka z fazolek s klobáskou
(Zuppa di fagiolini)

Zapečená brokolice s těstovinami a sýrem

Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

Lasagne s ricottou a špenátem
(Lasagne ricotta e spinaci)

Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

Pečená dýně s modrým sýrem
(Potimarron au bleu)

Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

Jehněčí guláš s nadýchanými knedlíky
(Lamb stew with fluffy rosemary & cheddar dumplings)

Hráškové kačori
(Manju's kachori)