cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chowder s treskou

Haddock chowder

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  60 dkg brambor, 3  pórky, 3 stonky řapíkatého celeru, 315 dkg uzené tresky, 3 dl tučné smetany, 3  bobkové listy, 6 snítek zelené petrželky, 15 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek nakrájejte na kolečka o průměru 1 cm. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozpusťte máslo a poté na něm osmahněte pórek. Pak přidejte brambory a bobkový list, zalijte vodou a přikryté vařte 30 minut.

www.tacos.cz Mezitím nakrájejte uzenou tresku na kostičky a přidejte ji po půl hodině do polévky spolu s řapíkatým celerem a smetanou a povařte dalších 10 minut. Dochuťte pepřem, ochutnejte a v případě potřeby upravte množství soli. Těsně před podáváním polévku posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou.

Recept ze skupiny: Polévky - polévky s masem
vloženo 08.08.2025    zobrazeno 207x    verze pro tisk

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)