cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Salsa española

Řecké masové kuličky z air-fryeru

Bruselské kapustičky v air-fryeru

Bramborové klínky s parmazánem

Banoš

Špagety s růžičkovou kapustou

Toskánské zapečené fazole

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi
(Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Žitné tagliatelle z divočáka

Tagliatelle di segale

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  14 dkg žitné mouky, 18 dkg hladké mouky, 3 dkg konopné mouky (nebo přidat žítnou, tak 2/3 váhy konopné), 3  vejce, 2  žloutků, 10 g másla, 20 dkg mleté kančí kýty, 10 dkg kořenové zeleniny (cibule, mrkev, řapíkatý celer), bouquet garni (tymián, bobkový list, rozmarýn, šalvěj), 15 kuliček jalovce, 1/2 stroužek česneku, 1/2 sklenky bílého vína, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř, semolina na vál a na prosypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na prkénku smíchejte tři mouky (nemáte-li konopnou, přidejte žitnou, a doprostřed dejte vejce, žloutky a rozpuštěné máslo, které se rozpouští na velmi mírném ohni. Těsto intenzivně hněťte, dokud není hladké a homogenní. Vytvarujte z něj kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte ji hodinu odpočívat na chladném místě.

www.tacos.cz Na troše oleje osmahněte nakrájenou zeleninu a česnek oloupaný a rozkrojený napůl. Poté přidejte mleté maso z divočáka a kytici bylinek a vše 5 minut restujte, přičemž maso rozebírejte vidličkou, osolte a opepřete. Víno s jalovcovými bobulemi přiveďte k varu, přidejte ho do masové omáčky a vařte na mírném ohni, dokud se tekutina neodpaří. Podlijte vývarem a vařte dalších 30-40 minut, dosolte.

www.tacos.cz Vyválejte těsto na tloušťku 2-3 mm, nakrájejte ho na obdélníky o rozměrech 12 × 18 cm a nechte je na pomoučeném válu mírně oschnout, 3-4krát je otočte. Poté na sebe naskládejte 2-3 dobře pomoučené kousky těsta, srolujte je na podle kratší strany do válečku a nakrájejte je na kotoučky o šířce 5-7 mm. Hned je rozviňte, oddělte od sebe jednotlivé nudle a posypte je semolinou. Vařte je 3-5 minut ve vroucí osolené vodě, sceďte a přelijte ragú z divočáka.

Recept ze skupiny: Maso rozličné - zvěřina
vloženo 21.11.2022    zobrazeno 460x    verze pro tisk

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)