cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Žitné tagliatelle z divočáka
(Tagliatelle di segale)

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lososové karbenátky se sumahem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg moučných brambor, 1/2 lžíce plnotučného mléka, 215 dkg lososa, 1/2  citrón na kůru i na šťávu, 2 dkg zelené petrželky, 2 dkg kopru, 2 dkg nakládaných okurek, 2  jarní cibulky, 2.15 lžíce sumahu, 3 lžíce hladké mouky, 1/2  vejce, 6 dkg obyčejné strouhanky, 2 dl rostlinného oleje, řeřicha
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou a vařte 10 minut brambory nakrájené na kousky. Mezitím zahřejte mléko na mírném ohni v hrnci, dokud se nezačne vařit, což bude trvat několik minut. Odstavte z ohně, přidejte do něj vykostěného lososa bez kůže a přikryjte pokličkou.

www.tacos.cz Brambory nechte okapat v cedníku a poté je položte na prázdnou pánev, aby se 5 minut odpařovaly. Lososa vyjměte z mléka. Do mléka přidejte citronovou kůru, šťávu, nasekanou petrželku a kopr, najemno nasekané znojemské okurčičky a nasekanou jarní cibulku spolu se sumahem. Přisypte brambory a nahrubo je rozmačkejte, poté přidejte lososa, rozdělte ho na kousky a vše promíchejte s trochou koření.

www.tacos.cz Do široké mělké mísy vyklopte mouku, ve druhé rozšlehejte vejce a do třetí mísy nasypte strouhanku. Rukama vytvarujte z lososové směsi bochánky, po jednom na porci. Každý z nich namočte do mouky, aby se lehce obalil, přebytečnou mouku oklepejte, namočte do vejce a nakonec do strouhanky. Přeneste na talíř.

www.tacos.cz Do velké pánve s nepřilnavým povrchem nalijte olej tak, aby byla plná maximálně do dvou třetin, a postavte ji na vysokou teplotu. Olej je dostatečně horký, když do něj vhozená strouhanka během několika sekund zezlátne. Smažte rybí karbenátky 2-3 minuty z každé strany dozlatova a podávejte s řeřichou.

vloženo 12.11.2022    zobrazeno 376x    verze pro tisk

Gratinované kapustičky s pórkem

Salát z pečené dýně a čočky s fetou a jogurtovým dresinkem

Gratinované kuře na paprikách se žampiony
(Gratin de poulet aux poivrons et champignons)

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu
(Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun)

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Sekaná z vepřového s jablky

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)