cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce

Dadi di sedano rapa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  90 dkg celeru, 10 dkg bramborových chipsů, 10 dkg strouhanky, 2  vejce, 1/2 kolečko citrónu, 1/2 lžíce parmazánu, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce nasekané pažitky, 3 kolečka zázvoru, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce bílého vína, rostlinný olej na smažení, 1/2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř,

na omáčku: 1/2  šalotka, 1.15 dl vody, 2.15 dkg másla, 15 dkg vlašských ořechů, 20 dkg smetany, 115 dkg gorgonzoly dolce, zelená petrželka, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Celer očistěte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 3 cm (zbytky si ponechte na polévku nebo krém). Přiveďte k varu hrnec vody s trochou soli, plátkem citronu, olivovým olejem, vínem, kolečky zázvoru a česnekem. Vložte kostičky celeru a povařte je 4 minuty, vypněte oheň a nechte je v horkém odvaru ještě další 4 minuty. Poté je sceďte. V mixéru rozdrtěte chipsy se strouhankou, přidejte strouhaný parmazán a nasekanou pažitku - získáte tak směs pro křupavý obal.

www.tacos.cz Vyšlehejte vejce se solí a pepřem, poté je promíchejte s moukou a vytvořte tak poměrně husté těstíčko. Kostičky celeru namočte do tohoto těstíčka a poté je obalte ve strouhankové směsi. Smažte je po několika kusech v horkém arašídovém oleji (180 °C) po dobu 1 minuty a nechte okapat na papírové utěrce.

www.tacos.cz Příprava omáčky: Najemno nasekejte šalotku a vložte ji do hrnce s vodou, máslem a polovinou drcených ořechů. Povařte, dokud se objem nesníží na polovinu, poté přidejte smetanu a přiveďte k varu. Rozmixujte ponorným mixérem, přidejte gorgonzolu a nechte ji rozpustit po dobu 1 minuty. Dokončete zbývajícími ořechy, trochou nasekané petržele, solí a pepřem.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 101x    verze pro tisk

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)