cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)

Lososové karbenátky se sumahem

Gratinované kapustičky s pórkem

Salát z pečené dýně a čočky s fetou a jogurtovým dresinkem

Gratinované kuře na paprikách se žampiony
(Gratin de poulet aux poivrons et champignons)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Máslová tykev plněná kuřecím masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  kuřecí prsíčka, 20 dkg žampiónů, 1/2  máslová tykev, 3 dkg strouhanky, 4 lžíce mléka, 2  šalotky, 15 stroužků česneku, 15 snítek dobromysli, 15 snítek tymiánu, 6  černých oliv bez pecky, 1/2  vejce, 3 lžíce mascarpone, 1/2 snítka rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 15 cl suchého bílého vína, sůl, 6 kuliček celého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí prsa vařte 20 minut v páře. Nakrájejte je na kousky. Žampiony restujte 5 minut na kousku másla.

www.tacos.cz Máslovou dýni omyjte. Slupku ponechte (aby držela tvar, ale nejezte ji). Nakrájejte ji na kolečka o tloušťce asi 3 cm. Oba konce do kříže nařízněte, abyste je pak mohli snadno svázat.

www.tacos.cz Z každého plátku vyhoďte semínka a žilnaté části, a vyřízněte dvě třetiny dužiny pomocí vykrajovátka. Dužinu nakrájejte na kousky a 5 minut ji vařte v páře.

www.tacos.cz Strouhanku navlhčete mlékem. Oloupejte a nakrájejte šalotku a polovinu česneku. Nasekejte většinu oregana a tymiánu. Kuřecí maso smíchejte s polovinou dužiny máslové dýně (zbytek si nechte na polévku), houbami, šalotkou, česnekem, olivami, strouhankou, solí a pepřem. Přidejte vejce, mascarpone a nasekané bylinky. Dobře promíchejte.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Kroužky dýně naplňte a náplň dobře stralčte. Poskládejte je do původního tvaru a tykev podélně svažte provázkem a položte ji do olejem vymazané misky. Obklopte ji zbylými bylinkami a celými stroužky česneku. Pokapejte olivovým olejem a nalijte do misky víno. Vložte do trouby na 1 hodinu a čtvrt. Před podáváním nechte 10 minut odpočívat.

vloženo 10.11.2022    zobrazeno 345x    verze pro tisk

Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu
(Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun)

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Sekaná z vepřového s jablky

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Cougères s čedarem a chorizem

Brokolicová polévka s pivem a čedarovými toasty
(Soupe de brocolis à la bière et toasts de cheddar)

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et a la pomme)