cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Kofty z vepřového a brambor

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Kuřecí nugety

Zapečené těstoviny s tuňákem

Celozrnné bagetky

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Paté casero a la pimiente verde
(Domácí paštika se zeleným pepřem)

Crepes de habas
(Fazolové palačinky)

Salsa española

Řecké masové kuličky z air-fryeru

Bruselské kapustičky v air-fryeru

Bramborové klínky s parmazánem

Banoš

Špagety s růžičkovou kapustou

Toskánské zapečené fazole

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi
(Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lilkový flan

Flan di melanzane

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  lilky, 1/2 snítka bazalky, 1/2  vejce, 3 dkg másla, 2 dkg parmazánu, 4 dkg sušených rajčat, 1/2  mozzarella, čerstvá rajčatová omáčka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky propíchejte vidličkou a pečte je v troubě při 200 °C asi hodinu a půl nebo dokud nejsou na dotek měkké. Po upečení je nechte vychladnout, rozkrojte napůl, dužinu vydlabejte lžící a spolu s omytými a osušenými lístky bazalky ji vložte do mixéru. Přísady pečlivě rozmixujte, až vznikne hrubé pyré. Přebytečnou vodu ze směsi zcedíte v cedníku vyloženého papírovými utěrkami. Po několika minutách přendejte lilkový krém do mísy a přidejte vejce, sůl, pepř a sušená rajčata nakrájená na malé kousky. Formičky (ramekiny) vytřete pomocí štětce měkkým máslem, vysypte parmazánem, dejte několik lžic směsi a uprostřed udělejte důlek.

www.tacos.cz Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky, vložte je do důlku doprostřed formiček a uzavřete lžící náplně. Pečte ve vodní lázni při 180 °C asi 40 minut. Vyklopte a podávejte podle chuti s čerstvou rajčatovou omáčkou.

www.tacos.cz Flan se od suflé liší způsobem přípravy: oba se pečou v troubě, ale první se peče ve vodní lázni, druhý obvykle obsahuje ušlehané bílky a během pečení má tendenci bobtnat, takže formy by nikdy neměly být naplněny více než do 2/3 svého objemu.

vloženo 24.11.2022    zobrazeno 409x    verze pro tisk