cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde

Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 dkg pancetty, 2.15 dkg zelené petrželky, 4  salátové fenykly, 1/2  vejce, 1/2  ančovička, 1/2  šalotka, 1/2 plátek toastového chleba, 1/2 lžičky kaparů, 1/2 stroužku česneku, 2 lžíce másla, vinný ocet podle chuti, 6 dkg extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zbavte bulvy fenyklu vnějších listů (nevyhazujte je, použijte na přípravu zeleninového vývaru nebo krémové polévky spolu s další zeleninou). Nakrájejte je na klínky a rozložte je na pánvi s máslem. Orestujte na silném ohni, občas obracejte klínky z obou stran, asi 4-5 minut, aby zhnědly, ale zůstaly stále trochu křupavé.

www.tacos.cz Nakrájejte slaninu na proužky a ty opečte na pánvi. V mixéru rozmixujte petrželku s vařeným vejcem, ančovičkou, solenými kapary, česnekem, šalotkou a chlebovým plátkem, zbaveným kůrky, namočeným v octě a olejem.

www.tacos.cz Podávejte fenykl s opečenou slaninou a doprovoďte je zelenou omáčkou.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 83x    verze pro tisk

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)