cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Kuře s vanilkou a medem
(Poulet a la vanille et au miel)

Pečený hejk puttanesca

Zapékané zelí s hovězím a sýrem
(Casserole de chou, boeuf et fromage)

Parmentier z trhaného kuřecího

Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert
(Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert)

Polévka z fazolek s klobáskou
(Zuppa di fagiolini)

Zapečená brokolice s těstovinami a sýrem

Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

Lasagne s ricottou a špenátem
(Lasagne ricotta e spinaci)

Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

Pečená dýně s modrým sýrem
(Potimarron au bleu)

Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

Jehněčí guláš s nadýchanými knedlíky
(Lamb stew with fluffy rosemary & cheddar dumplings)

Hráškové kačori
(Manju's kachori)

Koláč s fetou a hráškem

Šunkové krokety s medvědím česnekem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú z václavek s dýňovou polentou

Ragù di chiodini con polenta alla zucca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg václavek, 40 dkg instantní polenty, 40 dkg tykve, 4 snítky tymiánu, 4 dkg másla, 1/2  cibule, 1/2 stonku řapíkatého celeru, 1/2  mrkve, 1/2 stroužek česneku, 40 dkg nakládaných rajčat, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte houby odstraněním dřevnatého konce, opláchněte je a ponořte do vroucí vody. Když se voda znovu vaří, vyberte je děrovanou lžící a odložte stranou. Nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli, řapík celeru, mrkev i česnek. Orestujte vše na oleji s polovinou tymiánu. Přidejte okapaná a nakrájená oloupaná rajčata, osolte, opepřete a povařte 10 minut. Přidejte houby a pokračujte ve vaření na mírném ohni asi 30 minut, v případě potřeby přidejte trochu horké vody.

www.tacos.cz Dýni očistěte, dužinu nahrubo nastrouhejte, orestujte na pánvi s polovinou másla, oleje a tymiánu, osolte a opepřete. Polentu připravte podle popisu na obalu. Když je téměř hotová, přidejte 2/3 dýně, zbývající máslo a pokračujte ve vaření 5 minut. Nalijte ji do servírovací mísy, posypte odloženou dýňovou dužinou a zalijte připravenou houbovou omáčkou. Doplňte kapkou oleje.

Recept ze skupiny: Zelenina a houby - houby
vloženo 30.07.2025    zobrazeno 193x    verze pro tisk

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)