Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na velmi tenké plátky (1 mm silné), nejlépe pomocí mandolíny, která vám umožní dosáhnout rovnoměrné tloušťky. V hrnci přiveďte k varu vodu a mléko. Přidejte sůl a nakrájené brambory vařte v dávkách 3-4 minuty a pak nechte okapat. Rozdělte je na třetiny, budete potřebovat tři vrstvy.
www.tacos.cz Rapini spařte ve vroucí osolené vodě a zchlaďte je ve studené vodě. Zapékací kónickou mísu vymažte máslem a vysypte velkým množstvím strouhanky.
www.tacos.cz Vejce rozšlehejte a smíchejte se smetanou. Formu začněte plnit pevným bramborovým základem (alespoň tři vrstvy bramborových plátků). Pokračujte vrstvou tenkých plátků sýra scamorza, poté jednou vrstvou sladkokyselé cibule a zeleniny. Povrch zalijte polovinou rozšlehaného vejce se smetanou a počkejte 5 minut, aby tekutina stekla až na dno. Pokračujte dalšími vrstvami plátků brambor, sýra scamorza, cibule a rapini, vše zakončete silnou vrstvou brambor. Zalijte zbylým rozšlehaným vejcem a počkejte 5 minut.
www.tacos.cz Timballo pečte při 180 °C asi 70 minut. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout, poté formu vyklopte a nakrájené podávejte.