cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Matevž

Arancini z air fryeru

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Zapečené těstoviny s čekankou a sýrem taleggio

Pasta al forno con taleggio e radicchio

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  červené čekanky, 6 dl mléka, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg parmazánu, 115 dkg italského sýra taleggio, 3 snítky tymiánu, 1/2  šalotka, 40  másla, extra virgin olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno, poduste ji na velmi mírném plameni v hrnci s máslem, přidejte mouku, promíchejte dřevěnou vařečkou a minutu ji restujte, než začne hnědnout. Přilijte mléko, dobře promíchejte, přidejte snítky tymiánu svázané kouskem kuchyňského provázku a omáčku vařte 7-8 minut. Osolte jen trochu, stáhněte z ohně, přidejte nastrouhaný parmazán, promíchejte a nechte vychladnout. Tymián vyhoďte.

www.tacos.cz Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody, v polovině vaření je slijte a promíchejte s připravenou bešamelovou omáčkou. Oloupejte čekanku, nakrájejte ji na proužky, omyjte, osušte a restujte na pánvi se 2 lžícemi oleje a špetkou soli, dokud nezměkne a neodpaří se její tekutina. Přidejte špetku soli a přidejte ji k těstovinám.

www.tacos.cz Vymažte zapékací misku trochou oleje, nasypte do ní polovinu těstovin, posypte je plátky taleggia a doplňte zbylými těstovinami. Misku vložte na 35 minut do trouby rozpálené na 180° a před podáváním nechte 5 minut odpočívat.

Recept ze skupiny: Jídla z těsta - těstoviny
vloženo 22.01.2025    zobrazeno 128x    verze pro tisk

Nehnětený olivový chleba

Krémová dýňová polévka s kaštany a hoblinami foie gras
(Velouté de potimarrons aux éclats de châtaignes et copeaux de foie gras)

Kaštanové velouté se skořicí a foie gras
(Veloute de châtaigne a la cannelle et au foie gras)

Žampionové velouté s kaštany a smaženým foie gras
(Velouté de champignons, châtaignes et foie gras poêlé)

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Pasta alla zozzona

Kuřecí prsa v medové hořčici

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Telecí řízky zapečené v air-fryer

Bramborové kung pao