cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou

Pastilla de poulet aux légumes d'automne

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  4  kuřecí stehna, 30 dkg máslové tykve, 215 dkg batátů, 20 dkg žampiónů, 20 dkg celých mandlí, 3  cibule, 4  vejce, 1/2  pórek (bílá část), 10 dkg másla, 9 plátků lístkového těsta, 10 snítek koriandrových lístků, 1/2 rovná lžíce mletého kmínu, 1/2 rovná lžíce mleté skořice, 1/2 lžíce moučkového cukru na podávání, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte a najemno nakrájejte cibule. Dvě třetiny si odložte stranou, zbytek nechte na oleji v hrnci několik minut zesklovatět. Přidejte kuřecí stehna a nechte je 2-3 minuty zezlátlout. Přidejte kmín, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vodou a nechte pod pokličkou 45 minut na mírném ohni vařit.

www.tacos.cz Oloupejte a nakrájejte dýni na kostky, oloupejte a nakrájejte batáty na malé kostičky. Žampiony nakrájejte na plátky, bílou část pórku na kolečka. Na pánvi osmažte odložené dvě třetiny nakrájené cibule se skořicí. Přidejte kostky dýně a batátů spolu s pórkem a nakrájenými žampiony, osolte, opepřete a vše promíchejte. Pokračujte v restování 2-3 minuty. Přidejte trochu vody, promíchejte a nechte pod pokličkou 30 minut dusit - na konci vaření už nesmí být žádná šťáva.

www.tacos.cz Jakmile je kuřecí maso uvařené, odeberte 250 g vývaru. Odstraňte kůži, maso rozmělněte na vlákna a promíchejte se zeleninou. V kastrolu zahřejte odebraný vývar a za stálého šlehání do něj vmíchejte vejce. Tuto směs přidejte ke směsi masa a zeleniny a promíchejte. Najemno nakrájejte koriandr a přidejte k náplni, promíchejte a odložte stranou. Mandle nahrubo posekejte.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte máslo. Kuchyňským štětečkem potřete máslem 6 listů lístkového těsta a rozložte je do růžice tak, aby se uvnitř překrývaly, ale také přečnívaly přes okraj velké misky s plochým dnem. Posypte polovinou posekaných mandlí a pokryjte polovinou náplně. Znovu potřete máslem další dva listy těsta a pokračujte v montáži pastilly: položte je na náplň a na ně zbývající směs a mandle. Zakryjte posledním plátkem těsta, položíme doprostřed a všechny pláty přeložte směrem do středu, aby se vše uzavřelo. Překlopte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozpuštěným máslem a vložte do trouby na 90 minut. Podávejte posypané trochou skořice a moučkového cukru.

vloženo 18.07.2025    zobrazeno 5x    verze pro tisk

Salát z fazolek a nových brambor
(Insalata di fagiolini verdi e patate)

Višňové a řepné gazpacho

Bucatini all'Amatriciana

Bucatini alla boscaiola

Matevž

Arancini z air fryeru

Zapečené těstoviny s čekankou a sýrem taleggio
(Pasta al forno con taleggio e radicchio)

Nehnětený olivový chleba

Krémová dýňová polévka s kaštany a hoblinami foie gras
(Velouté de potimarrons aux éclats de châtaignes et copeaux de foie gras)

Kaštanové velouté se skořicí a foie gras
(Veloute de châtaigne a la cannelle et au foie gras)

Žampionové velouté s kaštany a smaženým foie gras
(Velouté de champignons, châtaignes et foie gras poêlé)

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)