Pastilla de poulet aux légumes d'automne recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Oloupejte a nakrájejte dýni na kostky, oloupejte a nakrájejte batáty na malé kostičky. Žampiony nakrájejte na plátky, bílou část pórku na kolečka. Na pánvi osmažte odložené dvě třetiny nakrájené cibule se skořicí. Přidejte kostky dýně a batátů spolu s pórkem a nakrájenými žampiony, osolte, opepřete a vše promíchejte. Pokračujte v restování 2-3 minuty. Přidejte trochu vody, promíchejte a nechte pod pokličkou 30 minut dusit - na konci vaření už nesmí být žádná šťáva.
www.tacos.cz Jakmile je kuřecí maso uvařené, odeberte 250 g vývaru. Odstraňte kůži, maso rozmělněte na vlákna a promíchejte se zeleninou. V kastrolu zahřejte odebraný vývar a za stálého šlehání do něj vmíchejte vejce. Tuto směs přidejte ke směsi masa a zeleniny a promíchejte. Najemno nakrájejte koriandr a přidejte k náplni, promíchejte a odložte stranou. Mandle nahrubo posekejte.
www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Rozehřejte máslo. Kuchyňským štětečkem potřete máslem 6 listů lístkového těsta a rozložte je do růžice tak, aby se uvnitř překrývaly, ale také přečnívaly přes okraj velké misky s plochým dnem. Posypte polovinou posekaných mandlí a pokryjte polovinou náplně. Znovu potřete máslem další dva listy těsta a pokračujte v montáži pastilly: položte je na náplň a na ně zbývající směs a mandle. Zakryjte posledním plátkem těsta, položíme doprostřed a všechny pláty přeložte směrem do středu, aby se vše uzavřelo. Překlopte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozpuštěným máslem a vložte do trouby na 90 minut. Podávejte posypané trochou skořice a moučkového cukru.