cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Kuře s vanilkou a medem
(Poulet a la vanille et au miel)

Pečený hejk puttanesca

Zapékané zelí s hovězím a sýrem
(Casserole de chou, boeuf et fromage)

Parmentier z trhaného kuřecího

Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert
(Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert)

Polévka z fazolek s klobáskou
(Zuppa di fagiolini)

Zapečená brokolice s těstovinami a sýrem

Červené lasagne s houbami
(Lasagne rosse ai funghi)

Lasagne s ricottou a špenátem
(Lasagne ricotta e spinaci)

Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty
(Ploughman's cheese & tomato pockets)

Pečená dýně s modrým sýrem
(Potimarron au bleu)

Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy

Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

Jehněčí guláš s nadýchanými knedlíky
(Lamb stew with fluffy rosemary & cheddar dumplings)

Hráškové kačori
(Manju's kachori)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koláč s fetou a hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

na těsto: 215 dkg hladké mouky, 12.15 dkg studeného másla, 1/2  žloutek, sůl,

náplň: 17.15 dkg zeleného hrášku (i rozmrazený), 20 dkg crème fraîche, 20 dkg fety nasekané nahrubo, 3 dl šlehačky, 3  vejce, 9 lístků máty peprné, 1/2 hrst zelené petrželky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Vytvořte těsto tím, že spolu v mixéru rozmixujete mouku, na kostky nakrájené máslo a špetku soli, dokud nevznikne směs jako jemná strouhanka. Přidejte žloutek a mixujte, až dostanete měkké těsto (možná budete potřebovat přidat asi půl lžičky vody, ale dělejte to velmi pomalu a postupně). Vytvarujte hmotu do plochého bochníku a nechte ji 15-20 minut odpočinout v chladničce. Potom rozválejte těsto na lehce moučeném povrchu do tloušťky 1/2 cm a dost velké, aby vyložilo 23cm formu na koláč. Po vložení do formy vidličkou propíchejte dno a nechte odpočinout 15 minut.

www.tacos.cz Rozehřejte troubu na 180 °C. Vyložte těsto pečicím papírem a fazolemi a zapečte 10 minut. Odstraňte papír i fazole a pečte dalších 5-10 minut, dokud nezíská světle hnědou barvu.

www.tacos.cz V mixéru mezitím rozmixujte třetinu hrášku s creme fraiche, polovinou fety, smetanou ke šlehání a vejci, poté nalijte do mísy a vmíchejte zbývající hrášek, sýr a všechny nasekané bylinky. Dobře osolte a opepřete a pak nalijte do připraveného těsta. Pečte dalších 25-35 minut, až náplň ztuhne a zezlátne. Nechte trochu vychladnout v formě, než koláč vyndáte a podáte. Může být podáván studený nebo mírně zahřátý v troubě. Podávejte s zeleným salátem.

vloženo 01.08.2025    zobrazeno 209x    verze pro tisk

Šunkové krokety s medvědím česnekem

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)