cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Kuře s quinoou
(One-pot chicken with quinoa)

Filet mignon na pivu a hořčici
(Filet mignon à la bière blonde et à la moutarde ancienne)

Čekanka se šunkou a tandoori krémem
(Endives au jambon, crème tandoori)

Jorkširské pudinky z horkovzdušné fritézy
(Air-fryer yorkshire puddings)

Friggione bolognese
(Boloňské friggione)

Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

Salát z fazolek a nových brambor
(Insalata di fagiolini verdi e patate)

Višňové a řepné gazpacho

Bucatini all'Amatriciana

Bucatini alla boscaiola

Matevž

Arancini z air fryeru

Zapečené těstoviny s čekankou a sýrem taleggio
(Pasta al forno con taleggio e radicchio)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Nehnětený olivový chleba

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  15 dkg černých oliv kalamata, 10 dkg vypeckovaných zelených oliv, 40 dkg hladké mouky 00, 7 g sušených kvasnic, 1/2 lžička soli, 3 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Olivy natrhejte rukama na malé kousky nebo je nakrájejte nožem. Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a droždí. Promíchejte rukama nebo stěrkou. Přilijte polovinu vody a míchejte, dokud se nespojí. Přidejte olivy a poté přilijte zbývající vodu. Pokračujte v důkladném míchání, dokud nezůstane žádná suchá mouka. Mísu přikryjte fólií a těsto nechte 6 hodin odpočívat při pokojové teplotě. Poté přeneste mísu do lednice a nechte těsto odpočívat přes noc.

www.tacos.cz Druhý den těsto vyjměte z mísy namočenýma rukama a přeneste ho na pracovní desku nebo dřevěné prkénko. Opět si navlhčete ruce a těsto několikrát přeložte. Po přeložení těsto vytvarujte do velké koule a položte ho na pečicím papír. Velkou mísu vyložte utěrkou nebo utěrkou a těsto do ní vložte i s tím pečicím papírem. Mísu zakryjte a nechte těsto 2 hodiny kynout. Po první hodině začněte předehřívat troubu na 230 °C s ventilátorem. Vložte dovnitř prázdnou litinovou holandskou troubu a nechte ji další hodinu zahřívat.

www.tacos.cz Po dvou hodinách odpočinku těsto opatrně vyjměte z mísy a nechte ho na pečicím papíru. Pomocí nože udělejte na horní straně těsta křížový řez. Přeneste těsto i s pečicím papírem do předehřáté holandské trouby. Přikryjte ji pokličkou a pečte 30 minut při teplotě 230 °C.

www.tacos.cz Po 30 minutách vyjměte pekáč trouby a sundejte poklici. Vraťte chléb do trouby a dopečte odkrytý dalších 15-20 minut, až kůrika získá zlatohnědou barvu.

www.tacos.cz

vloženo 22.12.2024    zobrazeno 261x    verze pro tisk

Krémová dýňová polévka s kaštany a hoblinami foie gras
(Velouté de potimarrons aux éclats de châtaignes et copeaux de foie gras)

Kaštanové velouté se skořicí a foie gras
(Veloute de châtaigne a la cannelle et au foie gras)

Žampionové velouté s kaštany a smaženým foie gras
(Velouté de champignons, châtaignes et foie gras poêlé)

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)