cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  26 dkg vařené uzené šunky, 150 dkg ricotty, 15 dl smetany, 20 dkg francouzského sýra Brie, 4 dkg grana padano, máslo, 8 dkg sušených rajčat v oleji, 8 dkg piniových semínek, sůl, mletý pepř,

palačinky: 30 dkg baby špenátu, 2  vejce, 15 dl mléka, 16 dkg hladké mouky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát omyjte a blanšírujte ve vroucí osolené vodě asi deset sekund, poté jej ihned zchlaďte v misce s ledovou vodou. Důkladně jej slijte a vymačkejte.

www.tacos.cz Připravte palačinkové těsto: smíchejte mléko se špenátem, vejci, moukou a špetkou soli. Těsto nechte alespoň 30 minut odpočívat.

www.tacos.cz Na nepřilnavé pánvi rozpusťte kousek másla a připravte palačinky, přičemž nalijte vždy jednu naběračku těsta. Po několika minutách smažení je otočte a upečte z druhé strany. Naskládejte je na talíř a pokračujte se zbývajícím těstem, přitom pánev občas potřete máslem. Předehřejte troubu na 180 °C.

www.tacos.cz Příprava náplně: Sušená rajčata nechte okapat a nakrájejte je spolu se sýrem Brie na malé kousky. Šunku nakrájejte na proužky. Vyšlehejte ricottu se špetkou soli a pepře, přidejte smetanu a promíchejte. Můžete přidat i směs bylinek, bazalku, petrželku a pažitku. Směs rozetřete na palačinky, přidejte sýr Brie, sušená rajčata a šunku.

www.tacos.cz Palačinky srolujte, nakrájejte na tlustší kolečka a rozložte je řezem dolů do vymaštěné nádoby. Posypte je parmazánem a piniovými oříšky a navrch položte několik kousků másla. Gratinujte asi 15 minut, dokud nejsou palačinky zapečené.

vloženo 15.11.2022    zobrazeno 337x    verze pro tisk

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)

Lososové karbenátky se sumahem

Gratinované kapustičky s pórkem

Salát z pečené dýně a čočky s fetou a jogurtovým dresinkem

Gratinované kuře na paprikách se žampiony
(Gratin de poulet aux poivrons et champignons)

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu
(Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun)

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Sekaná z vepřového s jablky

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Cougères s čedarem a chorizem

Brokolicová polévka s pivem a čedarovými toasty
(Soupe de brocolis à la bière et toasts de cheddar)

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et a la pomme)