cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Paté casero a la pimiente verde
(Domácí paštika se zeleným pepřem)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Crepes de habas

Fazolové palačinky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 dl mléka, 10 dkg hladké mouky, 2  vejce, 1/4 kg vyloupaných a uvařených bobů, 1/2  jarní cibulka, 10 dkg iberské pancetty, voda, extra virgin olivový olej, sůl, zelená petrželka,

zelená obloha: 1/2 stroužek česneku, 10 dkg fazolových lusků, 1/2  zelená paprika, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 sklenka bílého vína, 1/2 sklenka vody, extra virgin olivový olej, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na zeleninovou směs nakrájejte najemno stroužek česneku, papriku na proužky julienne, fazolky očistěte. Osmahněte vše na pánvi na oleji. Když je zelenina podušená, přidejte mouku. Lehce zarestujte a přilijte bílé víno, vodu a špetku soli. Nechte 10 minut vařit.

www.tacos.cz Mléko, mouku (lžíci si odložte), trochu nasekané petrželky, vejce a lžíci oleje dejte do džbánu a dobře rozšlehejte metličkou. Rozehřejte pánev, nalijte do ní trochu těsta a dotenka ho rozetřete po dně, když začne bublat, obraťte ho tak, aby se opeklo z obou stran. Takto pokračujte, dokud není všechno těsto zpracované.

www.tacos.cz Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a opečte ji na pánvi s trochou oleje. Když je dobře osmažená, přidejte na kostičky nakrájenou pancettu. Krátce ji osmahněte dozlatova. Přidejte lžíci mouky (té předem odložené), dobře promíchejte, přidejte měkký bob obecný a orestujte. Nechte vychladnout, naplňte palačinky a srolujte je. Poskládejte na servírovací talíř a vedle rozložte zeleninu.

vloženo 18.05.2023    zobrazeno 229x    verze pro tisk

Salsa española

Řecké masové kuličky z air-fryeru

Bruselské kapustičky v air-fryeru

Bramborové klínky s parmazánem

Banoš

Špagety s růžičkovou kapustou

Toskánské zapečené fazole

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi
(Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Žitné tagliatelle z divočáka
(Tagliatelle di segale)