cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg čerstvých bobů, 1/2 lžíce olivového oleje, 115 dkg pancetty, 1/2 stroužek česneku, 1.15 dl šlehačky, 15 dkg parmazánu, 40 dkg těstovin pappardelle, 1/2 hrst máty peprné, 1/2  citrónu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Boby uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou 2-3 minuty, dokud nezměknou. Pomocí děrované lžíce je vyjměte do cedníku a propláchněte pod tekoucí studenou vodou. Odstraňte slupky, ponechejte jen jasně zelené fazole.

www.tacos.cz Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni a 4-5 minut na něm smažte na kostičky nakrájenou pancettu, dokud nebude křupavá. Stroužek česneku lehce rozdrťte, ale nechte ho vcelku, pak ho vmíchejte do pánve s trochou drceného černého pepře a smažte ještě minutu, až se rozvoní. Přilijte smetanu a přidejte tvrdou parmazánovou kůrku. Přiveďte k varu. Většinu parmazánu nastrouhejte najemno, dobře promíchejte, pak v omáčce promíchejte a jemně prohřejte.

www.tacos.cz Přiveďte znovu k varu hrnec s vodou z vaření fazolí a uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je a hrnek vody si ponechejte stranou. Natrhejte a jemně rozdrobte lístky máty a nastrouhejte kůru z citronu. Těstoviny vyklopte do omáčky s fazolemi, mátou a citronovou kůrou, postavte na mírný oheň a vše promíchejte, v případě potřeby nařeďte trochou odložené vody. Rozdělte je do teplých misek, posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.

vloženo 23.09.2025    zobrazeno 102x    verze pro tisk

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)