cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Crozety s reblochonem

Crozets au reblochon

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg pohankových crozet těstovin, 215 dkg francouzského sýra reblochon, 2  pórky, 1/2  cibule, 1/2 svazku zelené petrželky, 1/2  bobkový list, 4 dl tučné smetany, 1.15 l zeleninového vývaru, 10  vlašských ořechů, 3 lžíce oleje, 2 špetky mleté papriky espelette, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opepřete vlašské ořechy a orestujte je 2 minuty prudce a nasucho na pánvi. Nechte je vychladnout a pak nahrubo nasekejte. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Odstraňte kořeny pórku a 2/3 zelených částí, poté je nakrájejte na kolečka. Petrželku opláchněte, osušte, otrhejte lístky a nasekejte.

www.tacos.cz Troubu předehřejte troubu na 200 °C. Přiveďte zeleninový vývar k varu s bobkovým listem a crozety (malé těstovinové čtverečky z pohankové mouky) v něm vařte 7 minut, poté sceďte.

www.tacos.cz Rozpalte olej na pánvi. Orestujte na něm nakrájený pórek a cibuli 5 minut za občasného míchání. Zalijte vodou, osolte, opepřete a pokračujte ve vaření, dokud se voda neodpaří. Přidejte do pánve uvařené těstoviny a promíchejte asi 3 minuty. Přidejte tučnou smetanu, nasekané ořechy, nasekanou petrželku a espeletskou papriku. 2 minuty promíchejte, dochuťtě solí i pepřem. Přendejte do vymazaného pekáče. Reblochon nakrájejte na plátky. Ty položte navrch a zapečte v troubě 20 minut.

vloženo 08.08.2025    zobrazeno 180x    verze pro tisk