cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Salsa española

Řecké masové kuličky z air-fryeru

Bruselské kapustičky v air-fryeru

Bramborové klínky s parmazánem

Ukrajina   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Banoš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg anglické slaniny, 20 dkg brynzy, 20 dkg kukuřičné krupice, 15 dl kysané smetany, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vzhledem k tomu, že uvařený banoš by měl být podáván co nejrychleji, začne vaření přípravnou fází: opražením kostiček slaniny a nadrobením sýra. A pak přejděte k samotnému banoši. Do hrnce nalijte zakysanou smetanu. Pro přípravu kukuřičné kaše je třeba vybírat výrobky s obsahem tuku alespoň 20 %. A další důležitý bod: banoš, vařený pouze se zakysanou smetanou může mít kyselou chuť. Proto některé hospodyňky připravují kaši ze smetanové směsi kombinující tučnou smetanu a zakysanou smetanu, aby chuť vyvážily.

www.tacos.cz Hrnec s tekutými přísadami postavte na střední teplotu a přiveďte k varu. Je důležité, aby se smetana nepřehřála, jinak by se tekutá hmota mohla srážet. Poté velmi pomalu přisypejte kukuřičnou krupici a neustále ji míchejte dřevěnou vařečkou. Je důležité, aby se tak dělo pouze v jednom směru: buď ve směru, nebo proti směru hodinových ručiček, vyberte si podle nálady.

www.tacos.cz Když je všechna kukuřice v hrnci, přidejte sůl a snižte teplotu na minimum. Nyní je třeba kaši neustále míchat, dokud krupice nezměkne. Pokud zjistíte, že kaše je příliš hustá, přidejte trochu smetany. Konzistence hotového banoše by měla být podobná husté zakysané smetaně.

www.tacos.cz A teď to nejzajímavější: do banoše se nepřidává máslo a je třeba ho v misce načechrat. Aniž byste hrnec sundávali z mírného ohně, kaši prudce rozšlehejte vařečkou. V důsledku toho by se na jejím povrchu měl objevit olej. Hotový pokrm naložte na ploché talíře, přidejte slaninu (nebo škvarky či dušené houby) a sýr.

vloženo 29.12.2022    zobrazeno 534x    verze pro tisk

Špagety s růžičkovou kapustou

Toskánské zapečené fazole

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Krémová polenta s houbami a bílými fazolemi
(Polenta crémeuse aux champignons et aux haricots blancs)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Hlíva s vermutem, harissou a vlašskými ořechy
(Pleurotes rotis, Noilly, harissa et noix)

Žitné tagliatelle z divočáka
(Tagliatelle di segale)

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)