cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Marinovaný hovězí rumpsteak

Špaldové palačinky s rebarborou

Pâté di carote con salsa al gorgonzola e noci
(Mrkvová paštika s omáčkou z gorgonzoly)

Vývar z mrkve a topinamburů s černým čajem
(Brodo di carota e topinambur al tè nero)

Bramborové klínky s parmazánem

Jednoduché fenyklové pečivo

Fenyklová pizza

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečený fenykl s parmazánem

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  2  salátové fenykly, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1/4 šálku strouhaného parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Začněte tím, že z fenyklových bulev odstraníte zelené lístky, ponechejte je stranou na ozdobu. Odřízněte tuhý kořenový konec bulev a poté je podélně rozkrojte na polovinu. Položte poloviny fenyklu na prkénko a vyřízněte tvrdé jádro uprostřed každé poloviny. Jádro vyhoďte. Půlky fenyklu nakrájejte na tenké klínky nebo plátky široké asi 1,25 cm. Pokud jsou fenyklové cibule velké, můžete plátky rozříznout na poloviny, aby se rovnoměrněji propekly. Nakrájený fenykl položte na plech, pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte, aby se fenykl rovnoměrně obalil olejem a kořením. Plátky fenyklu rozložte v jedné vrstvě na plech. Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, až fenykl změkne a mírně zkaramelizuje. Pro rovnoměrné propečení můžete plátky v polovině pečení promíchat.

www.tacos.cz Asi 5 minut před dopečením fenyklu posypte plátky nastrouhaným parmazánem. Vraťte plech do trouby a nechte sýr roztavit a lehce zezlátnout. Vyjměte zapečený fenykl z trouby a ozdobte jej odloženými fenyklovými lístky nebo čerstvými nasekanými bylinkami, například petrželkou či tymiánem.

vloženo 29.03.2024    zobrazeno 50x    verze pro tisk

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Kofty z vepřového a brambor

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Kuřecí nugety

Zapečené těstoviny s tuňákem

Celozrnné bagetky

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Paté casero a la pimiente verde
(Domácí paštika se zeleným pepřem)

Crepes de habas
(Fazolové palačinky)