cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sladkokyselé cibulky s karamelem

Cipollotti in agrodolce al caramello

recept ze stránek www.tacos.cz
12 porcí:  1/2 kg jarní cibulky, 7.15 dl bílého vinného octa, 6.215 dl vody, 215 dkg krystalového cukru, 215 dkg květového medu, 10 kuliček celého pepře, 3  bobkové listy, 11/2 dkg cukru krupice na karamel
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z cibulek odřízněte zelenou část (a použijte třeba do vývaru), odřízněte také kořínky, ale dbejte na to, aby zůstal základ neporušený, jinak by se později rozpadly. Sloupněte jen jednu vrstvu a opláchněte je. Následně blanšírujte 4 minuty v osolené vroucí vodě a pak je rychle ochlaďte pod studenou tekoucí vodou nebo ve vodě s ledem 2-3 minuty. Nechte odkapat na papírové utěrce a přeneste na velký plech.

www.tacos.cz Větší cibule rozřízněte napůl, menší nechte celé.

www.tacos.cz V prostorném hrnci smíchejte cukr, med, ocet, zrnka pepře a bobkové listy ve vodě. Dejte na střední až vysoký plamen a přiveďte k varu, pozor, aby nevykypěla. Pokud se tvoří pěna, odebírejte ji jako při vaření vývaru. Marinádu udržujte v teple.

www.tacos.cz Ve druhé menší pánvičce pomalu zahřívejte zbytek cukru, dbejte na to, aby byla vrstva spíše tenká kvůli rovnoměrnému rozložení tepla. Jakmile se rozpustí a zhnědne, okamžitě ho ve tenkém proudu vlévejte do vařící marinády - pozor na páru, promíchejte a pak zalijte cibulky. Nechte marinovat, dokud nedosáhnou pokojové teploty, nejméně 2 hodiny.

www.tacos.cz Tyto cibulky můžete podávat jako přílohu ke smažené zelenině, k teplým i studeným masům (pečeně, vařené maso) nebo ke slaným sýrovým koláčům.

vloženo 25.09.2025    zobrazeno 84x    verze pro tisk

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi

Zelená polévka s burratou

Chowder s treskou
(Haddock chowder)

Crozety s reblochonem
(Crozets au reblochon)