cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)

Lososové karbenátky se sumahem

Gratinované kapustičky s pórkem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát z pečené dýně a čočky s fetou a jogurtovým dresinkem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg máslové tykve, olivový olej, mořská sůl, mletý pepř,

dresink: 1.15 šálku bílého jogurtu, 10 dkg krémové fety, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce tahini, citrónová kůra, 1/2 lžíce citrónové šťávy,

na podávání: 40 dkg čočky, 115 dkg fety, 1/2  červená cibule, 1/2 lžíce piniových semínek, 1/2 lžíce sezamových semínek, 2 lžíce kopru, chilli vločky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C a zapněte ventilátor. Máslovou dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na větší kousky. Na velký plech je vyklopte na olivový olej, osolte a opepřete. Pečte asi 25 minut, dokud nezměkne.

www.tacos.cz Jogurtový dresink s fetou: Všechny ingredience rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka. Dochuťte solí a pepřem. Polovinu dresinku rozetřete na talíř a na něj rozdělte uvařenou a vychladlou čočku (může být i scezená a propláchnutá z konzervy). Přidejte dýni a nadrobte fetu. Navrch dejte cibuli nakrájenou na tenké plátky, piniové oříšky opražené se sezamovými semínky, nasekaný čerstvý kopr a tolik chilli vloček, kolik máte rádi. Zbylou zálivku podávejte zvlášť.

vloženo 12.11.2022    zobrazeno 359x    verze pro tisk

Gratinované kuře na paprikách se žampiony
(Gratin de poulet aux poivrons et champignons)

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu
(Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun)

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Sekaná z vepřového s jablky

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Cougères s čedarem a chorizem

Brokolicová polévka s pivem a čedarovými toasty
(Soupe de brocolis à la bière et toasts de cheddar)

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et a la pomme)