cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vánoční stromečky

Sapins gourmands

recept ze stránek www.tacos.cz
20 kusů:  215 dkg hořké čokolády, 215 dkg másla + na vymazání formy, 4  vejce, 12.15 dkg přírodního cukru, 1/2 špetka soli, 20 dkg hladké mouky, 15 dkg kakaa v prášku, 1/2 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžíce perníkového koření, barevný cukr na ozdobu, 15 dkg hořké čokolády
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve nakrájejte čokoládu a nechte ji rozpustit s kousky másla v hrnci na mírném ohni. Předehřejte troubu na 180 °C. V míse vyšlehejte vejce, cukr a sůl elektrickým mixérem. Přidejte rozpuštěnou čokoládu. Postupně vmíchejte mouku, kakao, koření na perník a prášek do pečiva. Nalijte těsto do vymazané obdélníkové formy (30 x 20 cm).

www.tacos.cz Pečte 25 minut v troubě. Nechte vychladnout a vyklopte dort. Nechte ho zcela vychladnout na mřížce. Nakrájejte dort na silné plátky a poté na trojúhelníky.

www.tacos.cz Rozpusťte zbytek čokolády ve vodní lázni. Vložte ji do cukrářského sáčku s tenkým hrotem a ozdobte každý trojúhelník tak, aby připomínal cik cak girlandy. Ihned posypte barevným cukrem, aby se přilepil jen na místa s čokoládou. Stromečky podávejte vztyčené.

www.tacos.cz

vloženo 22.12.2025    zobrazeno 4x    verze pro tisk

Játrová paštika se zeleným pepřem

Kaštanová polévka s fenyklem a šalvějí
(Zuppa di castagne e finocchi con salvia)

Modernizovaná řecká vánoční kaštanová polévka
(Kastanosoupa)

Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou