cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Špagety s ančovičkami a šafránem
(Spaghetti, acciughe e zafferano)

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Pikantní nakládaná tykev

Kuře s čerstvým sýrem, mladým zelím a sezamem
(Poulet au fromage frais, choux nouveaux et sésame noir)

Lososové karbenátky se sumahem

Gratinované kapustičky s pórkem

Salát z pečené dýně a čočky s fetou a jogurtovým dresinkem

Gratinované kuře na paprikách se žampiony
(Gratin de poulet aux poivrons et champignons)

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu
(Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun)

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Sekaná z vepřového s jablky

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cougères s čedarem a chorizem

recept ze stránek www.tacos.cz
40 kusů:  1/2 šálek vody, 1/3 šálku na kostičky nakrájeného másla, sůl, 1.215 šálku hladké mouky, 4  vejce, 1/2 šálek čedaru, 1/4 šálku choriza
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci na středním ohni přiveďte k varu vodu, máslo a sůl a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Odstavte z ohně. Přidejte mouku, všechnu najednou, a intenzivně míchejte dřevěnou vařečkou, až směs vytvoří hladkou kouli. Vraťte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se těsto neodlepí od stěn, asi 2 minuty. Odstavte hrnec z ohně, nechte 5 minut vychladnout. Po jednom přidávejte vejce a po každém dobře promíchejte dřevěnou vařečkou, až je těsto hladké a lesklé. Vmíchejte strouhaný čedar a najemno nakrájené chorizo.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 190 °C. Plechy vyložte pergamenovým papírem. Pomocí cukrářského sáčku opatřeného kulatou špičkou o průměru 1.5 cm vytlačte na připravené plechy malé kuličky těsta o průměru asi 2.5 cm, které od sebe umístěte ve vzdálenosti 5 cm. Navlhčenou špičkou prstu jemně uhlaďte horní část každé kuličky.

www.tacos.cz Pečte po jednom plechu, dokud gougères nezezlátnou a nenafouknou se, 25 až 30 minut. Aby byly pěkně nadýchané, vyhněte se pokušení otevřít dvířka trouby během pečení.

vloženo 03.11.2022    zobrazeno 377x    verze pro tisk

Brokolicová polévka s pivem a čedarovými toasty
(Soupe de brocolis à la bière et toasts de cheddar)

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et a la pomme)