cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sorbet z růžových grepů

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  

sirup: 1/2 šálek vody, 1.215 šálku krystalového cukru,

sorbet: 4  grapefruity, 1/2 šálek cukrového sirupu, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžíce campari, 1/2  bílek, 1/2 lžíce kůry z citrusů

zkopírováno z http://www.tacos.cz Cukrový sirup: přivedeme vodu k varu, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout a zmrazit. Může se připravovat do zásoby, poměr je přibližně 5 šálků cukru na 4 šálky vody, přivést k varu a povařit asi 4 minuty. Potom zase dát vychladnout a zmrazit.

www.tacos.cz Z omyté kůry grapefruitu nastrouháme potřebné množství kůry a odložíme. Vymačkáme z růžových citrusů šťávu, smícháme ji ve džbánu s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a campari. Dáme na pár hodin vychladit do ledničky. Potom směs přecedíme do zmrzlinového strojku a necháme míchat asi 15 minut. Vidličkou promícháme pár lžic směsi s bílkem a citrusovou kůrou a vrátíme do strojku, pokračujeme v míchání dalších 5 minut. Lžící sorbet přendáme do zásobníku a necháme mrazit několik hodin, aby se chutě spojily a směs ztvrdla.

vloženo 23.06.2013    zobrazeno 1935x    verze pro tisk