cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bas-ven   

Bastelicacciu

Bel Fiuritu

Brocciu

Calenzana

Casinca

Filetta

Niolo

recept ze stránek www.tacos.cz
Niolo: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Niolo či Niolu nebo také Niolincu je tradiční měkký nepasterovaný farmářský sýr s omývanou kůrou z ovčího či kozího mléka vyráběný v létě a na podzim v oblasti Niolu, podle níž je nazvaný. Po třech až čtyřech měsících zrání je z něj silný až mírně štiplavý sýr s vůní typickou pro korsické sýry. Bochníčky čtvercového tvaru s velmi zaoblenými rohy (svůj tvar získají namačkáním původně kulatých do dřevěné bedýnky těsně na sebe) váží obvykle 400 - 500 g.
vloženo 29.08.2010    zobrazeno 1882x    verze pro tisk

Venaco