Plněné žampiony z horkovzdušné fritézy - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 velkých žampiónů, 1  cibule, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1/2 lžičky kurkumy, 2 stroužky česneku, 8 dkg sušených rajčat v oleji, 10 dkg baby špenátu, 5 dkg fety, piniové semínko, olivový olej, sůl
Houby dobře očistěte a vylomte stonky. Ty nakrájejte a odložte stranou. Kloboučky předem nesolte, pustily by vodu. Ve fritéze nastavte teplotu na 180 °C, předehřejte a potom 12 minut grilujte kloboučky.
Na pánvi mezitím osmahněte nakrájenou cibuli a přidejte nasekané nožičky hub, strouhaný zázvor, kurkumu a rajče. Dochuťte trochou soli.
Když jsou houby hotové, vyjměte je z fritézy a naplňte touto směsí. Doplňte trochou rozdrobeného sýru feta. Nastavte teplotu na 200 °C a dobu 5 minut. Počkejte na dokončení předehřívání a položte houby zpět dovnitř. Na pánev nalejte trochu oleje a utřený česnek orestujte se špenátem a piniovými oříšky. Houby podávejte položené na špenátu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka