Červené lasagne s houbami - recept cpt. Cooka
Lasagne rosse ai funghi
4 porce:  25 dkg čerstvých vaječných lasagní, 7 dkg parmazánu, 5 dl bešamelové omáčky, 25 dkg mozzarelly,

na omáčku: 50 dkg žampiónů, 4 dl passaty, zelená petrželka, 1 stroužek česneku, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř

Olej zahřejte na pánvi a nechte ho několik minut ochutit rozdrceným česnekem. Přihoďte houby (předem očištěné vlhkou utěrkou, abyste je zbavili nečistot) a několik minut je restujte na silném plameni. Přidejte rajčatové pyré, sůl a pepř, snižte teplotu a přiklopte pokličkou. Houbovou omáčku vařte 20 minut, poté pokličku sundejte a ještě 5 minut ji dovařujte.
Vymažte zapékací misku, na dno rozetřete dvě lžíce bešamelové omáčky, vytvořte vrstvu z těsta a na něj dejte houbovou omáčku a bešamelovou omáčku, poté posypte strouhaným parmazánem. Pokračujte ve vytváření vrstev, dokud vám nedojdou ingredience. Nakonec posypte strouhaným parmazánem a lasagne s houbovou omáčkou pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka