Lasagne s ricottou a špenátem - recept cpt. Cooka
Lasagne ricotta e spinaci
4 porce: 25 dkg čerstvých vaječných lasagní, 5 dl bešamelové omáčky, 50 dkg špenátu, 25 dkg
ricotty, 10 dkg parmazánu, máslo, bazalka, sůl, mletý pepř
Špenát blanšírujte na několik minut v dostatečném množství osolené vody. Sceďte ho, dobře vymačkejte a nechte dochutit na pánvi s kouskem másla. Nakrájejte ho a odložte stranou. V míse smíchejte ricottu se špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Přidejte vychladlý špenát a vše promíchejte.
Zapékací mísu vymažte máslem, na dno natřete bešamel, položte vrstvu vaječných těstovin, vrstvu krému z ricotty a špenátu, bešamel a nakonec strouhaný Parmigiano Reggiano. Přidejte další plát těstovin a pokračujte, dokud neskončíte vrstvou těstovin, krému z ricotty a špenátu, bešamelu a štědrou posypkou strouhaného Parmigiano Reggiano.
Lasagne pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 25-30 minut. Vyndejte je z trouby a nechte odpočinout 5 minut před porcováním. Ozdobte lístky čerstvé bazalky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka