Polévka z fazolek s klobáskou - recept cpt. Cooka
Zuppa di fagiolini
4 porce: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 červená paprika, 3 klobásy, 3 rajčata, 22.5 dkg fazolových lusků, 1 špetka červeného pepře, sůl, 3 šálky vody, 1/4 šálku rýže např. Arborio
Do přiměřeně velkého hrnce nalijte olej. Cibuli a papriku nakrájejte na kousky. Přidejte cibuli, papriku a vepřové klobásky a restujte za občasného míchání, dokud klobásy lehce nezezlátnou, asi 10 minut.
Rajčata oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kousky. Zelené fazolky očistěte a nakrájejte na sousta. Přidejte rajčata, zelené fazolky, drcený červený pepř a sůl podle chuti. Přilijte studenou vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 15 minut.
Klobásy přeneste na prkénko, nakrájejte je na tenká kolečka a vraťte zpět do hrnce. Vmíchejte rýži a vařte, dokud rýže nezměkne, dalších 15 až 20 minut. Podávejte horké.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka