Oráčovy kapsy se sýrem a rajčaty - recept cpt. Cooka
Ploughman's cheese & tomato pockets
6 porcí: 3 dl polotučného mléka, 5 dkg másla, 50 dkg chlebové mouky, 1 lžička soli, 1 balíček sušených kvasnic, olej na vymazání mísy, 5 lžic celozrnné hořčice, 15 dkg čedaru, 12.5 dkg třešňových rajčat
Mléko a máslo dejte do malé pánve a zlehka ohřívejte, dokud se máslo neroztopí. Nechte 5 minut odstát, až bude mléko jen vlažné na dotek. Mezitím smíchejte mouku, kvasnice a sůl. Tekuté ingredience vmíchejte do suchých a nechte 10 minut odstát. Těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a krátce propracujte, až bude pružné a hladké. Vložte do vymazané mísy, přikryjte a nechte kynout 40 minut nebo dokud se nezdvojnásobí.
Na pomoučené ploše rozválujte těsto na obdélník 40 x 30 cm. Rozetřete po něm hořčici a posypte dvěma třetinami nastrouhaného sýra. Složte horní třetinu těsta dolů a spodní třetinu naopak nahoru, abyste vytvořili obálku. Přikryjte utěrkou a nechte 30 minut odpočinout.
Troubu předehřejte na 200 °C. Okraje těsta odstřihněte a poté ho nakrájejte na stejné části, po jedné na porci. Cherry rajčata rozpůlte. Plátky těsta přeneste na pomoučený plech řezem dolů. Spodní okraje lehce zastrčte pod těsto, aby se vrch otevřel jako váček, kapsa. Do té vtlačte půlky rajčat a zbývající sýr a zapečte 25 minut, dokud nebudou tmavě zlatohnědé a sýr nebude bublat. Před podáváním nechte vychladnout.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka