Pečený hejk puttanesca - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 cibule, 50 dkg brambor, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 40 dkg nakládaných rajčat, 6 dkg oliv, 1 lžička chilli vloček, 2 lžíce kaparů, 3 ančovičky, 40 dkg štikozubce, zelená petrželka
Troubu předehřejte na 220 C. Cibuli na plátky a brambory nakrájené na kostičky vložte do zapékací misky, pokapejte olejem a přidejte neloupaný česnek. Dobře je osolte a opepřete. Pečte 25-30 minut, v polovině pečení brambory otočte, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Česnek zbavte slupky a vymačkejte ho na brambory.
Když jsou brambory upečené, smíchejte nakrájená konzervovaná rajčata s pořádnou špetkou soli a pepře. Na brambory rozsypte olivy nakrájené na kolečka, chilli vločky, nahrubo nasekané kapary a ančovičky a dobře promíchejte. Přilijte ochucená konzervovaná rajčata. Navrch položte filety ze štikozubce. Přikryjte alobalem a vraťte do trouby na 10-15 minut, dokud není ryba upečená. Měla by být neprůhledná a po lehkém zatlačení vidličkou by se měla snadno odlupovat. Posypejte petrželkou a podávejte přímo z plechu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka