Parmentier z trhaného kuřecího - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  kuřecí prsíčka, 3 dl černého piva, 1  cibule, 2 dl javorového sirupu, 2 lžíce barbecue omáčky, 5 dl jablečného octa, 4 rovné lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce kořenící směsi colombo, 1 kg brambor, 1.5 dl mléka, 5 cl smetany, 5 dkg másla, sůl, mletý pepř
Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte, poté ji smíchejte s pivem, javorovým sirupem, jablečným octem, barbecue omáčkou, hořčicí a kořením (kreolská směs kurkumy, pískavice, mletého kmínu, koriandru, hořčičného semínka, pepře, hřebíčku, někdy i zázvoru nebo skořice). Touto marinádou zalijte kuřecí prsíčka a nechte odležet v lednici aspoň 4 hodiny. Předehřejte troubu na 120 °C. Kuřecí prsíčka vložte do kastrolu i s marinádou. Kastrol zakryjte pokličkou a pečte 4 hodiny, přičemž po 3 hodinách pokličku odstraňte.
Mezitím brambory uvařte v osolené vroucí vodě asi 30 minut. Sceďte je, oloupejte a rozmačkejte na kaši. Přidejte vařící mléko a smetanu. Dobře promíchejte, přidejte máslo, osolte a opepřete.
Kastrol vyndejte z trouby. Zvyšte teplotu trouby na 200 °C. Kuřecí maso nechte trochu vychladnout, poté ho na vlákna roztrhejte a promíchejte s trochou vývaru z pečení. Trhané kuřecí maso rozložte do zapékací mísy. Pomocí zdobícího sáčku se žebrovanou špičkou nandejte bramborovou kaši na kuřecí maso a pečte asi 20 minut, dokud není povrch pěkně zlatě zhnědlý.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka