Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert - recept cpt. Cooka
Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert
8 porcí: 3 vejce, 12.5 dkg moučkového cukru, 25 dkg hladké mouky, 17.5 dkg másla, 15 dkg francouzského sýra Fourme d'Ambert, 20 dkg borůvek, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli
Předehřejte troubu na 150 °C. Ve velké míse ušlehejte vejce s cukrem. Přidejte mouku a prášek do pečiva, poté vlažné rozpuštěné máslo, špetku soli a rozdrobený sýr Fourme d'Ambert. Přidejte borůvky, dbejte, aby se nepříliš rozmačkaly. Nalijte směs do nepřilnavého pekáčku a dejte péct na 45 minut.
recept šéfa Thierryho Chelleho z restaurace Les Copains v Ambertu
Příloha: růžové víno
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka