Chowder s treskou - recept cpt. Cooka
Haddock chowder
6 porcí: 60 dkg brambor, 3 pórky, 3 stonky řapíkatého celeru, 35 dkg uzené tresky, 3 dl tučné smetany, 3 bobkové listy, 6 snítek zelené petrželky, 5 dkg másla, sůl, mletý pepř
Zeleninu očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek nakrájejte na kolečka o průměru 1 cm. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozpusťte máslo a poté na něm osmahněte pórek. Pak přidejte brambory a bobkový list, zalijte vodou a přikryté vařte 30 minut.
Mezitím nakrájejte uzenou tresku na kostičky a přidejte ji po půl hodině do polévky spolu s řapíkatým celerem a smetanou a povařte dalších 10 minut. Dochuťte pepřem, ochutnejte a v případě potřeby upravte množství soli. Těsně před podáváním polévku posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka