Crozety s reblochonem - recept cpt. Cooka
Crozets au reblochon
4 porce: 30 dkg pohankových crozet těstovin, 25 dkg francouzského sýra reblochon, 2 pórky, 1 cibule, 1/2 svazku zelené petrželky, 1 bobkový list, 4 dl tučné smetany, 1.5 l zeleninového vývaru, 10 vlašských ořechů, 3 lžíce oleje, 2 špetky mleté papriky espelette, sůl, mletý pepř
Opepřete vlašské ořechy a orestujte je 2 minuty prudce a nasucho na pánvi. Nechte je vychladnout a pak nahrubo nasekejte. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Odstraňte kořeny pórku a 2/3 zelených částí, poté je nakrájejte na kolečka. Petrželku opláchněte, osušte, otrhejte lístky a nasekejte.
Troubu předehřejte troubu na 200 °C. Přiveďte zeleninový vývar k varu s bobkovým listem a crozety (malé těstovinové čtverečky z pohankové mouky) v něm vařte 7 minut, poté sceďte.
Rozpalte olej na pánvi. Orestujte na něm nakrájený pórek a cibuli 5 minut za občasného míchání. Zalijte vodou, osolte, opepřete a pokračujte ve vaření, dokud se voda neodpaří. Přidejte do pánve uvařené těstoviny a promíchejte asi 3 minuty. Přidejte tučnou smetanu, nasekané ořechy, nasekanou petrželku a espeletskou papriku. 2 minuty promíchejte, dochuťtě solí i pepřem. Přendejte do vymazaného pekáče. Reblochon nakrájejte na plátky. Ty položte navrch a zapečte v troubě 20 minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka