Vánoční stromečky - recept cpt. Cooka
Sapins gourmands
20 kusů: 25 dkg hořké čokolády, 25 dkg másla + na vymazání formy, 4 vejce, 12.5 dkg přírodního cukru, 1 špetka soli, 20 dkg hladké mouky, 5 dkg kakaa v prášku, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce perníkového koření, barevný cukr na ozdobu, 5 dkg hořké čokolády
Nejprve nakrájejte čokoládu a nechte ji rozpustit s kousky másla v hrnci na mírném ohni. Předehřejte troubu na 180 °C. V míse vyšlehejte vejce, cukr a sůl elektrickým mixérem. Přidejte rozpuštěnou čokoládu. Postupně vmíchejte mouku, kakao, koření na perník a prášek do pečiva. Nalijte těsto do vymazané obdélníkové formy (30 x 20 cm).
Pečte 25 minut v troubě. Nechte vychladnout a vyklopte dort. Nechte ho zcela vychladnout na mřížce. Nakrájejte dort na silné plátky a poté na trojúhelníky.
Rozpusťte zbytek čokolády ve vodní lázni. Vložte ji do cukrářského sáčku s tenkým hrotem a ozdobte každý trojúhelník tak, aby připomínal cik cak girlandy. Ihned posypte barevným cukrem, aby se přilepil jen na místa s čokoládou. Stromečky podávejte vztyčené.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka