Reginette s janovským pestem - recept cpt. Cooka
Reginette al pesto genovese
4 porce:  40 dkg reginette (těstoviny - dlouhé pásky se zvlněnými okraji), 5 g soli, 3 dkg bazalky, 1 stroužek česneku, 1.5 dkg piniových semínek, 2 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř podle chuti, 4 dkg strouhaného pecorina, 6 dkg parmazánu
Jemně nasekáme česnek a bazalku, přídáme špetku soli, aby se zachovala přirozená zelená barva listů. Spolu piniovými oříšky spojíme obojí v hmoždíři (tradičně by to mělo být dřevěnou paličkou v mramorovém hmoždíři, při mixování v mixéru se z listů bazalky neuvolní tolik aroma), přidáme trochu oleje. V misce pak promícháme s ostatními složkami: strouhanými sýry, zbývajícím olejem a dosolíme a připepříme čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, na talíři k nim přidáme lžíci pesta a případně ozdobíme půlkami vlaškých ořechů.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka