Linguine s citronem a zeleným pestem - recept cpt. Cooka
4 porce:  36 dkg linguine, 1/2  brokolice, 1 hrst bazalky, 1 hrst špenátu, 4 lžíce piniových semínek, 1 stroužek česneku, 1/2  citrónu, 6 lžic extra virgin olivového oleje, 1 hrst mraženého zeleného hrášku, 3 lžíce parmazánu, 3 lžíce měkkého sýra
Malou brokolici rozdělíte na růžičky, špenát spaříte vroucí vodou, zchladíte a přebytečnou vodu vymačkáte. Mražený hrášek necháte prohřát v misce zalitý vařící vodou. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
Mezitím vařte brokolici 4 minuty ve vroucí osolené vodě. Scedíme ji a spolu s bazalkou, špenátem a piniovými oříšky vložíme do kuchyňského procesoru. Pulzujte, dokud se nespojí. Vmíchejte česnek, citronovou kůru a šťávu, olivový olej, hrášek, parmazán a měkký sýr a podle chuti dochuťte.
Těstoviny slijte a nechte si trochu vody z vaření. Vraťte těstoviny do pánve a přidejte pesto spolu s trochou vody na uvolnění. Promíchejte, zkontrolujte chuť a podávejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka