Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku - recept cpt. Cooka
4 porce:  45 dkg linguine, 1.25 lžičky soli + sůl na vaření těstovin, 1/3 šálku extra virgin olivového oleje plus další na podávání, 68 dkg lilku, 6 stroužků česneku, 2 snítky čerstvého tymiánu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/4 lžičky červených paprikových vloček, 3/4 šálku sušených rajčat v oleji, 3/4 šálku nasekané čerstvé bazalky, 1 šálek vody
Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Přidejte těstoviny a sůl a za častého míchání vařte, dokud nejsou al dente. Ponechte si půl šálku vody na vaření, pak těstoviny slijte a vraťte je do hrnce.
Mezitím rozehřejte olej na nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě, dokud se nezačne lesknout. Přidejte oloupaný a na kousky nakrájený lilek, česnek nakrájený na tenké plátky, snítky tymiánu, pepř, paprikové vločky a sůl a za občasného míchání vařte, dokud lilek rovnoměrně nezvadne, asi 8 minut. Přidejte okapaná rajčata nakrájená na kousky a vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud se lilek nezačne rozpadat, asi 12 minut. Vyhoďte větvičky tymiánu. Přidejte lilkovou směs, bazalku a odloženou vodu z těstovin k těstovinám a promíchejte. Podávejte, extra olej servírujte zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka