Linguine s grilovaným květákem a burratou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  květák (středně velký), 20 dkg žampiónů, 40 dkg linguine, 2  italské sýry burrata, 1 stroužek česneku, 1 lžíce dobromysli, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
Odstraňte listy z květáku a rozdělte ho na růžičky. Zahřejte velký hrnec osolené vody, vložte do ní růžičky a povařte 10 minut. Sceďte je pomocí děrované lžíce, ale vodu nevylévejte. Růžičky odložte do misky a vodu ponechte v hrnci.
Žampiony oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Česnek oloupejte, odstraňte klíček a nasekejte najemno. V pánvi zahřejte olivový olej s česnekem a restujte na něm žampiony 5 minut.
Vodu z vaření květáku opět přiveďte k varu a uvařte v ní těstoviny podle návodu. Mezitím v pánvi opečte růžičky květáku se sušeným oreganem dozlatova. Osolte a opepřete. Těstoviny sceďte, nalijte 1 naběračku vývaru do pánve se zeleninou a přidejte těstoviny. Dobře promíchejte, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte s polovinou burraty na porci. Pokud máte malé burraty, můžete podávat jednu nebo půl na osobu. Máte-li jen velmi velké, neváhejte je rozdělit na poloviny nebo čtvrtky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka