cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   


   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Játrová paštika se zeleným pepřem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  415 dkg kuřecích jater, 2 šálky plnotučného mléka, 3 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 15 listů šalvěje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce bourbonu, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce másla, 2 lžíce naloženého zeleného pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve smíchejte játra a mléko v míse a nechte je v chladu přes noc. Druhý den slijte a opláchněte játra, osušte je. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte 2/3 oleje na středním ohni. Přidejte kroužky cibule a lístky šalvěje a smažte, dokud nezískají zlatou barvu, asi 8 minut. Vmíchejte na plátky nakrájený česnek a restujte ještě minutu. Směs přeneste do mixéru nebo food procesoru.

www.tacos.cz Na stejné pánvi zahřejte zbývající olej na středním ohni. Okořeňte játra solí a pepřem a opékejte, obraťte je jednou, až budou zlatá, asi 2 minuty. Přidejte bourbon a nechte téměř odpařit a játra jsou uvnitř slabě růžová, asi 1 minutu.

www.tacos.cz Přidejte játra a citronovou šťávu do mixéru, mixujte, dokud nebudou jemně nasekaná. Při chodu stroje přidávejte máslo o pokojové teplotě, kousek po kousku, dokud nebude paštika velmi hladká. Vmíchejte nahrubo nasekaný zelený pepř a lžici láku z něho. Opatrně dosolte a opepřete.

www.tacos.cz Přesuňte paštiku do misek. Zakryjte a dejte chladit, dokud nebude studená. Ozdobte šalvějí a podávejte se žitnými chlebíčky.

vloženo 21.12.2025    zobrazeno 3x    verze pro tisk

Kaštanová polévka s fenyklem a šalvějí
(Zuppa di castagne e finocchi con salvia)

Modernizovaná řecká vánoční kaštanová polévka
(Kastanosoupa)

Mrkvový hummus

Paprikové sformatino s cuketovou salsou
(Sformatino di peperone e salsa di zucchine)

Houbové nočky s máslem a šalvějí
(Gnocchetti di funghi, burro e salvia)

Obrácený koláč s kapustičkami
(Tarte Tatin di cavolini)

Sladkokyselé cibulky s karamelem
(Cipollotti in agrodolce al caramello)

Cibulovo-dýňový kompot
(Composta di cipolla a zucca)

Květákový krém s cizrnou a špekem

Šakšuka s masovými kuličkami

Šakšuka s krevetami

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce
(Dadi di sedano rapa)

Restovaný fenykl s pancettou a salsou verde
(Finocchi arrosti con pancetta e salsa verde)

Bramborové timballo se sýrem a sladkokyselou cibulí
(Timballo di patate, provola e cipolle agrodolci)

Tvaroh s řepou a švestkami

Kořeněný cottage pie

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

Dhal se špenátem, batáty a čočkou

Mrkvová polévka s mandlemi