cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

Skotská vejce z air-fryeru

Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

Hummus s řepou a ořechy

Portugalsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Caldo verde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg portugalského zelí, 70 dkg brambor, 20 dkg klobásy (chouriço), 1.15 l zeleninového vývaru, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 15 cl olivového oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte česnek, cibuli a brambory. Česnek a cibuli najemno nasekejte. Brambory nakrájejte na kostky. Ze zelných listů (nejlépe portugalské zelí galeho, odrůda, která netvoří hlávky) odstraňte střední žebro, pak listy položte na sebe, srolujte je jako velmi těsný doutník a nakrájejte najemno tak, abyste získali proužky široké 1 cm.

www.tacos.cz V hrnci s tlustým dnem rozehřejte olej. Přidejte česnek a cibuli a na mírném ohni je restujte, dokud nezměknou a nestanou se průhlednými. Přidejte brambory a horký vývar. Přikryjte a nechte vařit 20 minut. Po uplynutí této doby se musí nůž do brambor snadno zabodnout.

www.tacos.cz Mimo oheň pomocí šťouchadla na brambory nebo vidličky rozmačkejte brambory na tekutou kaši. Přidejte nakrájené zelí a klobásku chouriço nakrájenou na kolečka, pak pokračujte ve vaření dalších 15 minut. Dosolte dle chuti a podávejte horké s chlebem.

www.tacos.cz Příloha: vinho verde

vloženo 22.07.2025    zobrazeno 24x    verze pro tisk

Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)