cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

Salát z fazolek a nových brambor
(Insalata di fagiolini verdi e patate)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Višňové a řepné gazpacho

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  18 dkg červené řepy, 80 dkg zralých a chutných rajčat, 4.8 dl vypeckovaných višní, 1/2  červená paprika zbavená semínek, 1/2  nakládaná okurka, 3 lžíce nakrájené červené cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 42 dkg chleba bez kůrek, 1.2 dl extra virgin olivového oleje plus nějaký na pokapání, 8 cl sherry octa, 2.915 dl pramenité vody, 15 cl pistácií, 6 dkg okurek (na ozdobu), máta peprná
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200°C. Řepu zabalte do alobalu, umístěte na malý plech a pečte, dokud není měkká při propíchnutí špejlí, asi 1 hodinu. Pak ji vybalte a opláchněte pod studenou vodou. Oloupejte, nechte vychladnout, pak nakrájejte na kostky.

www.tacos.cz Vložte nakrájenou řepu a rajčata, višně, nakrájenou italskou papriku i okurku, cibuli a utřený česnek do velké mísy a promíchejte. (Pokud děláte gazpacho den předem, nepřidejte česnek do směsi více než 3 hodiny před podáním, aby nepřebil ostatní chutě.) Posypte trochou soli, promíchejte a nechte odstát 10-15 minut.

www.tacos.cz Chleba vložte do mísy, přidejte studenou vodu tak, aby byl ponořen, a nechte namočit 5-10 minut. Pak vymačkejte přebytečnou tekutinu a přidejte chléb do řepné směsi. Ve dvou dávkách vložte směs do kuchyňského robotu a zpracujte ji do hladka, přičemž do každé dávky přidejte polovinu olivového oleje a polovinu odložené višňové šťávy, pokud používáte nakládané višně. Poté dávku přelijte do velké mísy. Přidejte sherry ocet, promíchejte metličkou, ochutnejte a podle potřeby přidejte více octa. Přidejte tolik pramenité vody, aby gazpacho mělo konzistenci koktejlu. Podle chuti osolte a zakryté nechte v chladničce asi 2 hodiny chladit. Polévku podávejte ve skleněných miskách nebo sklenicích na martini, ozdobenou pistáciemi, okurkou a mátou a pokapanou olivovým olejem.

www.tacos.cz Autorem je Dani García, mladý chef z Tragabuches (Ronda)

www.tacos.cz

Recept ze skupiny: Polévky - studené polévky
vloženo 17.07.2025    zobrazeno 6x    verze pro tisk

Bucatini all'Amatriciana

Bucatini alla boscaiola

Matevž

Arancini z air fryeru

Zapečené těstoviny s čekankou a sýrem taleggio
(Pasta al forno con taleggio e radicchio)

Nehnětený olivový chleba

Krémová dýňová polévka s kaštany a hoblinami foie gras
(Velouté de potimarrons aux éclats de châtaignes et copeaux de foie gras)

Kaštanové velouté se skořicí a foie gras
(Veloute de châtaigne a la cannelle et au foie gras)

Žampionové velouté s kaštany a smaženým foie gras
(Velouté de champignons, châtaignes et foie gras poêlé)

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)