cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

Salát z fazolek a nových brambor
(Insalata di fagiolini verdi e patate)

Višňové a řepné gazpacho

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bucatini all'Amatriciana

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  11.15 dkg guanciale, 6 cl extra virgin olivového oleje, 1/2  chilli paprička, 1.215 dl suchého bílého vína, 80 dkg nakládaných rajčat San Marzano, sůl, 415 dkg těstovin bucatini, 115 dkg čerstvě nastrouhaného pecorina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Guanciale nahrubo nasekejte a rozložte na hlubokou těžkou pánev. Přidejte olej a nastrouhanou papričku peperoncino. Restujte na prudkém ohni 1-2 minuty, dokud se tuk z guanciale neroztaví, promíchávejte dřevěnou vařečkou. Jakmile guanciale získá barvu, ale ještě se nezačne křupat, přilijte víno a svařte, dokud se nevypaří, asi minutu. Rajčata s jejich šťávou protlačte pasírkou a přidejte je na pánev. Snižte teplotu a vařte, dokud se rajčata neredukují na polovinu, často míchejte, 30-40 minut.

www.tacos.cz Ve velkém hrnci přiveďte k varu nejméně 5 litrů vody. Přidejte štědrou dávlku soli. Vhoďte těstoviny, promíchejte a zakryjte hrnec. Když se voda vrátí k varu, sejměte pokličku a vařte těstoviny odkryté, dokud nejsou sotva al dente, asi o 1-2 minuty méně, než udává navržený čas vaření na obalu.

www.tacos.cz Pomocí 2 velkých vidliček nebo kleští na špagety přeneste těstoviny přímo z vody do pekáče, neceďte je. Energicky promíchejte a prohazuje, aby se dokončily v omáčce, asi minutu. Vypněte oheň, vmíchejte část strouhaného Pecorino Romano a promíchejte. Ihned podávejte se zbývajícím sýrem k posypání.

Recept ze skupiny: Jídla z těsta - těstoviny
vloženo 16.07.2025    zobrazeno 4x    verze pro tisk

Bucatini alla boscaiola

Matevž

Arancini z air fryeru

Zapečené těstoviny s čekankou a sýrem taleggio
(Pasta al forno con taleggio e radicchio)

Nehnětený olivový chleba

Krémová dýňová polévka s kaštany a hoblinami foie gras
(Velouté de potimarrons aux éclats de châtaignes et copeaux de foie gras)

Kaštanové velouté se skořicí a foie gras
(Veloute de châtaigne a la cannelle et au foie gras)

Žampionové velouté s kaštany a smaženým foie gras
(Velouté de champignons, châtaignes et foie gras poêlé)

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)